Bespoke bookcase
Bespoke bookcase

Living room
Living room

Detail
Detail

Bespoke bookcase
Bespoke bookcase

1/9

στον πεζόδρομο, μία μεταμόρφωση

ΑΘΗΝΑ

μελέτη + επίβλεψη:

Άρτεμις Θεοδωρίδη

Το διαμέρισμα έχει έκταση 70 τ.μ και βρίσκεται στο ισόγειο μιας τυπικής αθηναϊκής πολυκατοικίας που χτίστηκε το 1974.

 

Ένας απότομος πεζόδρομος παρέχει την κύρια πρόσβαση στο διαμέρισμα, ενώ μια δευτερεύουσα πρόσβαση παρέχεται μέσω της κοινόχρηστης αυλής του κτηρίου, στην κουζίνα του διαμερίσματος. Δεν απαιτήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις όσον αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση του διαμερίσματος καθώς από τη μία εξασφαλίζεται εξ αρχής ο επαρκής, διαμπερής, φυσικός φωτισμός και εξαερισμός και από την άλλη, η αρχική αρχιτεκτονική διάταξη ήταν ικανοποιητική για τις ανάγκες της πελάτισσας.

 

Το μπάνιο και η κουζίνα ανακαινίστηκαν πλήρως, ενώ αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο φεγγίτη μέσω του παραθύρου του μπάνιου.

Επιπλέον, συντηρήθηκαν τα αυθεντικά εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα, ενώ νέα κεραμικά πλακίδια τοποθετήθηκαν στο χώρο της βεράντας. Αποκαταστάθηκαν τα εσωτερικά επιχρίσματα καθώς και τα επιχρίσματα των εξωτερικών τοιχίων της βεράντας, ενώ σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν νέες βιβλιοθήκες για να φιλοξενήσουν την εκτενή συλλογή βιβλίων της πελάτισσας.

ΤΥΠΟΣ

Ανακαίνιση

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Κουκάκι

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

2016